Dobro došli,
gost
|
Tema: Kraj Teranja!?
Kraj Teranja!? 10 jul 2013 17:03 #4517
|
Pozdrav! Imam zenku staforda staru 10 meseci,i muzjaka starog 5 godina. Oni su non stop zajedno nemaju poseban box.26.06 je pocela da se tera,i od tada kad je jedan napolju drugi je unutra i obrnuto.Nakon 10 dana je prestala krvariti,11i 12.dan muzjak je pokusao da je zaskoci i ona je stala ali mu nismo dozvolili,bili su na povodcu.Ta dva dana je on bio jako nervozan, cvileo je i plakao non stop a vec par dana nece ni da jede. 13 i 14 dan smo ponovo pokusali da ih spojimo, on zaskace ali ona momentalno sedne, cak je danas manje cvileo. Mene zanima da li je to kraj teranja i kad mozemo da ih sastavimo opet bez bojazni da ce se spariti, da li su njoj prosli ti plodni dani, i ako je zaskoci da li moze da ostane skotna? inace prvi put sad imam zenku i zato mi je stvarno potrebna pomoc strucnjaka. Hvala!!!
|
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
|
Kraj Teranja!? 10 jul 2013 23:30 #4518
|
Tad, 11. i 12. dana kad je hteo da je zaskoci, a ona je stajala dozvoljavajuci mu, tad su i po ciklusu i po desavanju opisanom bili plodni dani sigurno.
13. i 14. dan...Moguce da su i tad plodni dani, ako ne zelite potomstvo, ne treba ih jos spajati. Ako zenka sedne, ne znaci da odbija parenje zbog toga sto su plodni dani prosli. Postoji tu i jos faktora, kao na pr. psihicki, odnosno strah i slicno, pa se na to ne treba oslanjati. Najsigurnije ih je drzati odvojeno jos nedelju dana. Inace, ako zelite tu zenkicu i da uparite, nemojte to raditi ispod godinu dana starosti. |
veterina.info ***prvi i najveci***
Zahvalnici: tale
|
Kraj Teranja!? 11 jul 2013 11:16 #4519
|
Jao hvala Vam najlepse na odgovoru. Nekako mi je sad lakse
![]() |
|
Kraj Teranja!? 13 jul 2013 00:49 #4524
|
Nema na cemu...
|
veterina.info ***prvi i najveci***
|
Poslednje na forumu
- No posts to display.