Dobro došli,
gost
|
Tema: Pojava:Krava izbacuje iz usne supljine regurgitirani sadrzaj iz buraga?
Pojava:Krava izbacuje iz usne supljine regurgitirani sadrzaj iz buraga? 23 jan 2013 23:25 #3763
|
Krava dobre kondicije,gravidna 4mjeseca,smanjenim intezitetom jede kabasto hraniv(sijeno) u zadnje vrijeme,izbacuje vecinom u jutarnje sate kada vlasnici dodju u stalu,regurgitirani sadrzaj buraga,koji bi trebala da ponovo preziva.Ponekada je to veci sadrzaj do2 kg,ponekad manji 100-200g...Znakove stomatitisa nisam mogao primijetiti.
|
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
|
Odg: Pojava:Krava izbacuje iz usne supljine regurgitirani sadrzaj iz buraga? 24 jan 2013 09:28 #3765
|
koliko je stara?
postoji mogucnost da mijenja zube, pa to uzrokuje bolnost i izbacivanje hrane. na to bi mi posebno ukazivalo to sto odbija suvu kabastu hranu, koja je tvrda i povredjuje joj usnu supljinu... |
...sve počinje i sve završava u biblioteci...ne postoji ništa izvan knjiga...
|
Odg: Pojava:Krava izbacuje iz usne supljine regurgitirani sadrzaj iz buraga? 24 jan 2013 09:39 #3766
|
Pogledaj i u unutrasnjosti usne supljine bocke ( iglicaste izrasline na unutrasnjosti obraza) , moze i zbog toga da uzima manje hrane.Znas da se oni seku i nakon toga se protrljaju krupnom soli.Barem kod nas se tako radi.
Ali da izbacuje sadrzaj buraga,nece biti ovo ,ali za svaki slucaj pogledaj.Zbog vecih izraslina, krava slabije uzima hranu. |
|
Odg: Pojava:Krava izbacuje iz usne supljine regurgitirani sadrzaj iz buraga? 24 jan 2013 18:14 #3780
|
Zabranjena aktivnost koja se podvodi pod strucnu gresku, nesavesno lecenje i slicno...
|
veterina.info ***prvi i najveci***
|
Odg: Pojava:Krava izbacuje iz usne supljine regurgitirani sadrzaj iz buraga? 24 jan 2013 20:03 #3781
|
Hardvet,
dali se ovo odnosi na moj komentar u vezi pitanja? Kod nas nije zabranjena aktivnost, a molio bi te da mi objasnis ako je to sto sam napisao kao mogucu varijantu, i ako je zabranjena aktivnost kako ces srediti.Ja ne znam drugi nacin za ovo stanje, i sa sigurnoscu tvrdim da kod mene ako to ne uradis , krava sve manje i manje jede, slabi i ne znam sta bi bilo na kraju? |
|