Dobro došli,
gost
|
|
Tema: Muzna grla bez kabastog dela obroka
Muzna grla bez kabastog dela obroka 28 nov 2013 20:55 #4870
|
U cilju unapređenja stočarske proizvodnje (dostupnosti informacija putem interneta,edukativnih sadržaja raznih emisija posvećenih stočarstvu i slično), naši odgajivači načelno prihvataju i primenjuju iskustva i savete stručnjaka.
Ali,obzirom da nam je svima poznato stanje u kome se kompletno nalazimo, prinuđeni su da neke stvari prihvataju polovično ili , ono što naš narod voli, modifikuju prema mogućnostima i sopstvenom osećaju. "Silaža daje dosta mleka", "usitnjena hrana za bolje varenje", "da jedu stalno i ima ta samo toči mleko", samo su neki od stavova. Ali pošto slika govori više od hiljadu reči, pogledajte ovu pojavu. |
Poslednja izmena: 28 nov 2013 22:13 od ševo.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
|
Muzna grla bez kabastog dela obroka 28 nov 2013 22:56 #4872
|
Doktore,meni ova slama deluje po prilicno kabasto
|
veterina.info ***prvi i najveci***
Poslednja izmena: 28 nov 2013 22:58 od Hardvet.
|
Muzna grla bez kabastog dela obroka 29 nov 2013 00:02 #4873
|
Ali je kontaminirana fekalnom mikroflorom.
|
|
Muzna grla bez kabastog dela obroka 29 nov 2013 02:25 #4874
|
Mozda su culi da tako treba... Pospesuje ruminaciju
|
veterina.info ***prvi i najveci***
|
Muzna grla bez kabastog dela obroka 29 nov 2013 07:07 #4875
|
Ne razumem.
Ovo ispade kao dopisivanje preko Facebook-a. Stvar je u tome da su, steone, junice kojima se uopšte ne daje kabasti deo obroka (seno,kukuruzovina,cima, slama...) prinuđene da konzumiraju prostirku. Znam reći ćete da su takođe senaža i silaža kabasta hraniva... Ali ako na aglomeraciji od 1500 muznih krava i 2600 steonih junica imate dobar procenat abomazita, koji se klinički manifestuju kao dislokacije (u dobrom broju slučajeva kao tzv. "desne") i diferencijalno dijadnostički razluče tek na obdukciji, ne vidim u tome ništa komično. Cilj mi je da podelimo praktična iskustva iz života. Očigledno da ne mislimo isto. |
|
Muzna grla bez kabastog dela obroka 29 nov 2013 15:52 #4876
|
Možete li napisati recepturu obroka koji te krave jedu?
|
|
|