Dobro došli,
gost
|
Tema: Paraziti
Paraziti 25 jul 2011 22:07 #1291
|
Prvo da se izvinim ako slicna tema postoji, nisam uspeo da pronadjem.
Imamo stado od oko 200 ovaca i koliko sam ja shvatio pojavili su se crevni i plucni paraziti. U izmetu se mogu primetiti tragovi krvi, dok odredjeni broj intenzivno kaslje, a kod nekih se moze primetiti i sluz. Koji je najbolji nacin za uklanjanje i koje lekove koristiti? Kao i sta za preventivu? Unapred zahvalan |
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
|
Odg: Paraziti 26 jul 2011 06:26 #1292
|
MiodragB wrote:
Prvo da se izvinim ako slicna tema postoji, nisam uspeo da pronadjem. Imamo stado od oko 200 ovaca i koliko sam ja shvatio pojavili su se crevni i plucni paraziti. U izmetu se mogu primetiti tragovi krvi, dok odredjeni broj intenzivno kaslje, a kod nekih se moze primetiti i sluz. Koji je najbolji nacin za uklanjanje i koje lekove koristiti? Kao i sta za preventivu? Unapred zahvalan Za lečenje moraju injekcije koje deluju na endoparazite jer je parazit i na plućima, a kao preventiva na tržištu se nalaze tablete VZ HELMINT koje se koriste kao preventiva protiv glista, pantljičara i metilja (znači tableta ima širok spektar). Posavetuj se sa lokalnim veterinarom. |
|
Odg: Paraziti 26 jul 2011 06:43 #1293
|
|
Poslednja izmena: 26 jul 2011 15:06 od .
|
Paraziti 11 feb 2018 20:28 #6616
|
Ovčija vaš ili melophagus ovinus
s13.postimg.org/texhwanbb/mini-3.jpg kako se uništava. Na ovcama mi je invazija ovog insekta i iscrpljuje ovcu do smrti |
|