Dobro došli,
gost
|
Tema: proliv jagnjadi
proliv jagnjadi 05 mar 2012 08:34 #1826
|
Imam jagnje 15-ak kg, nece da sisa i primetio sam zuto-zelenu vodenastu stolicu. Nisam merio temperaturu, ali se golim okom vidi da je neveslo i nece da sisa? Moze li mi neko reci koji je uzrok proliva i da li treba primeniti neku terapiju? Unapred hvala!!!
|
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
|
Odg: proliv jagnjadi 05 mar 2012 20:09 #1828
|
Uzroci mogu biti razni, a proliv kod sisančadi treba što pre lečiti jer u suprotnom može doći do uginuća ukoliko životinja dehidrira, a takođe životinja može zaostati u rastu i kasnije imati manji prirast...
|
|
Odg: proliv jagnjadi 05 mar 2012 20:24 #1829
|
Slazem se sa kolegom, a koji je uzrok proliva je nemoguće reći ovako na nevidjeno.
Postoje situacije kada je stvarno neophodno što pre pozvati veterinara jer se tako najviše uštedi. |
|
Odg: proliv jagnjadi 05 mar 2012 21:18 #1831
|
goranche83 wrote:
Imam jagnje 15-ak kg, nece da sisa i primetio sam zuto-zelenu vodenastu stolicu. Nisam merio temperaturu, ali se golim okom vidi da je neveslo i nece da sisa? Moze li mi neko reci koji je uzrok proliva i da li treba primeniti neku terapiju? Unapred hvala!!! Kolega ( barem se tako predstavio na svom profilu) je postavio pitanje i ceka odgovor, koja bi terapija pomogla u resavanju problema? Medjutim pisanje barem priblizne simptomatske terapije moglo bi da se zloupotrebi od strane nekoga o kome pisemo u temi:Nadriveterinarstvo!I zato ja insistiram da ipak na ovom sajtu ima deo samo za DVM, a za druga opsta pitanja mogu se ukljucivati i svi ostali.Zato kolega, obrati se administratoru sajta SEVI , on ce ti napisati moju e-mail adresu, pisi mi i javicu ti sta otprilike treba da das jagnjetu!Izvini, ali moram tako radi zastite struke.Ostalima koji mozda ne odobravaju moj postupak,izvinjenje i odsada nadalje pokusacu pomagati samo opstim uputima.Hvala na razumevanju!!! |
Poslednja izmena: 05 mar 2012 21:27 od znatizeljan.
Zahvalnici: goranche83
|