Dobro došli,
gost
|
Tema: hrcak ima upalu oka
hrcak ima upalu oka 23 jul 2012 15:50 #2471
|
molim vas moze li mi netko pomoc moj hrcak mislim da ima upalu oka ili konjuktivitis.Treba li neku mast ili ljek u spreju?Jel to zarazno jer dobit ce drustvo pa oce li se zarazit?Smijem li mu vatu umocenu u kamilicu stavit na oko?Koliko su te masti i ljekovi u spreju?
SAD CU OPISATI KAK TO ZGLEDA: otpala dlaka oko oka , grudice na podrucju trepavica , nesto smede ljepljivo ima u oku i umjesto sam crne oci one su i crvenkaste. HVALA ONIMA KOJI CE MAKAR PROCITAT A JOS VISE HVALA ONIMA KOJI CE MI POMOCI!!!!!!!!!!!!! LUCIJA Attachment IMG_0321.JPG not foundAttachment IMG_0323.JPG not foundAttachment 406318_454440117919992_108708579_n.jpg not found |
Poslednja izmena: 24 jul 2012 16:12 od ševo.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
|
Odg: hrcak ima upalu oka 23 jul 2012 20:21 #2477
|
Terapija konjunktivitisa kod tih malo egzoticnijih kucnih ljubimaca se ne razlikuje od terapije kod pasa i macaka, na pr.
Fizioloski rastvor na gazu ( vata ostavlja one sitne niti i nije preporucljiva), pa lepo ocistiti trepavice i oko oka. Nakon toga moze fizioloski i u spric, pa polako isprati oko. Oko se moze u tezim slucajevima ispirati i sa Acidi Borici(3%) ili jos bolje rastvorom koji se pravi od jednog dela povidon joda i 25 delova fizioloskog rastvora. Nakon toga kapi ili masti( bolje, ima duze dejstvo) iz humane medicine, nanositi 3X dnevno. Znaci , pred svako nanosenje masti ide ciscenje, kako je opisano. Sve ovo za par dana daje izuzetno poboljsanje i izlecenje. Kamilica moze samo sveze kuvana ( ne da stoji preko 15 minuta nakon kuvanja) ali je "hemija" mnogo delotvornija. Oboljenje u principu nije zarazno po ostale zivotinje, ali cesto se desi da u leglu ima vise obolelih zivotinja. Ovo iz razloga sto zive u istim uslovima i izlozeni su istim uzrocnicima. |
veterina.info ***prvi i najveci***
Zahvalnici: bloody mary who saves animals
|
Odg: hrcak ima upalu oka 24 jul 2012 11:07 #2481
|
najljepsa vam hvala gospodine Hardvet
samo me interesuje zar nece sprzit hrcka hemija ili kamilica kuvana manje od 15 minuta? i koliko su otprilike te masti i sprice? |
|
Odg: hrcak ima upalu oka 24 jul 2012 12:52 #2487
|
Masti za oci i sredstva za ispiranje ociju ga nece sprziti, sigurno
Za kamilicu se nismo razumeli, pa evo pojasnjenja. NAKON kuvanja, kamilica se moze koristiti samo 15 minuta, do pola sata. Posle tog perioda ona pogoduje razvoju gljivica, i nije je preporucljivo koristiti za ciscenje ociju. Sve te masti su relativno jeftine, par Eura po tubi, najvise. Spricevi...Smesna cena, skoro zanemarljivo. Obicni spricevi, ima ih svaka apoteka. |
veterina.info ***prvi i najveci***
Poslednja izmena: 24 jul 2012 12:54 od Hardvet.
Zahvalnici: bloody mary who saves animals
|
Odg: hrcak ima upalu oka 12 apr 2013 18:46 #4385
|
Na moju je žalost već uginuo !!!!!
|
|