Dobro došli,
gost
|
Tema: Svašta nešto
Svašta nešto 22 sep 2013 23:35 #4656
|
Da li je loj i salo isto? Da li čovek koristi loj svake domaće životinje? Da li se loj koristi u još neke svrhe osim u ishrani, npr, u lečenju? Negde sam pročitala da je guščja mast lekovita. Da li je to istina. Imaju li proizvodi dobijeni od životinja neka lekovita svojstva? Čitala sam da je takvo magareće mleko i guščja mast. Da li se od loja pravi sapun? Da li u tu svrhu služi bilo koji loj ili loj samo nekih životinja?
Da li je pastuv reč koja obeležava svakog mužjaka ili samo one za priplod? Kako glasi muški, ženski i srednji rod imenice pas? Ako je mladunče štene, ženka kučka, kako nazivamo mužjaka? Ako se govori o svinjama, može li se reći da je svaka ženka krmača a svaki mužjak vepar ili i tu postoje neka odstupanja? Hvala. |
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
|
Svašta nešto 23 sep 2013 20:58 #4661
|
Prema Pravilniku o kvalitetu mesa stoke za klanje, peradi i divljači, salo predstavljaju naslage masnog tkiva u trbušnoj šupljini svinja, a loj masno tkivo goveda, bivola, ovaca, koza i kopitara.
Na internetu se mogu naći podaci koji ukazuju da se korišćenjem guščije masti veoma uspešno leče mnoga respiratorna oboljenja, naročito bronhitis. |
|
Svašta nešto 26 sep 2013 00:23 #4664
|
Jedno od ovih pitanja je i mene dugo zanimalo, pa sam se bio upustio u istrazivanje...
Lekovita svojstva upravo guscjeg loja i magareceg mleka. Ne postoji zvanicna medicinska potvrda lekovitih svojstava tih proizvoda( namirnica), s toga nisu zvanicno odobreni ni kao pomocna lekovita sredstva nigde u Evropi. U drugim delovima sveta... ne znam. Magarece mleko i guscija mast ne sadrze nikakve posebne materije, koje ne sadrze mleka i masti poreklom od drugih zivotinja. |
veterina.info ***prvi i najveci***
|
Svašta nešto 18 nov 2013 12:29 #4826
|
|
Poslednja izmena: 18 nov 2013 12:30 od ševo.
|
Svašta nešto 18 nov 2013 16:22 #4827
|
koliko mogu da vidim, radi se o dijelu vilice sa pretkutnjacima i kutnjacima najvjerovatnije konja...
sa slike nije moguce procijeniti velicinu, sto bi svakako doprinijelo preciznijem odredjivanju vrste kojoj zubi pripadaju |
...sve počinje i sve završava u biblioteci...ne postoji ništa izvan knjiga...
|
Svašta nešto 29 mar 2014 21:38 #5173
|
Пишем матуркси рад на тему Заразне болести риба, па ако има ко да ми препоручи коју књигу или било какав извор
|
|