Dobro došli,
gost
|
|
Tema: Priprema leka?
Priprema leka? 15 jan 2012 20:40 #1639
|
priprema lekova za intramuskularnu,subkutanu i peronalnu aplikaciju sa primerom kod goveda.. da mi objasni..ne razumem...
|
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
|
Odg: Priprema leka? 16 jan 2012 07:24 #1640
|
farmer wrote:
priprema lekova za intramuskularnu,subkutanu i peronalnu aplikaciju sa primerom kod goveda.. da mi objasni..ne razumem... Možeš malo precizniji da budeš, šta konkretno u vezi toga? |
|
Odg: Priprema leka? 16 jan 2012 12:37 #1645
|
sve...polažem za veter.tehni.vandredno...pa sam dobio takva pitanja za praktični deo... nerazumem kakva priprema leka...ja ga ne pripremam kad dajem,obično je na temper.oko15-20stu.nema nikakve posebne pripreme niti sam čuo da treba,jedino nebi smeo biti hladan...
|
|
Odg: Priprema leka? 22 jan 2012 10:19 #1656
|
izgleda da niko nema pojma.......
|
|
Odg: Priprema leka? 24 jan 2012 11:50 #1657
|
farmer wrote:
sve...polažem za veter.tehni.vandredno...pa sam dobio takva pitanja za praktični deo... nerazumem kakva priprema leka...ja ga ne pripremam kad dajem,obično je na temper.oko15-20stu.nema nikakve posebne pripreme niti sam čuo da treba,jedino nebi smeo biti hladan... PA ne bi smeo ni da bude vruć, a ni nesterilan, ako je u pitanju rastvor, naročito ako se daje intravenski. |
Zahvalnici: farmer
|
Odg: Priprema leka? 25 jan 2012 20:13 #1659
|
temeratura leka za aplikaciju treba da je približno temp.tela, mesto aplikacije sterilno odnosno premazano alkoholom,hidrogenom ili peroksidom....to je ok...ali dali ima šta više,,,niko nezna ni dr..u srbi ni u hrvackoj a ja imam pitanja za intramuskularnu,subkutanu i peronalnu aplikaciju kod goveda,svinja idr....????????????????
|
|
|