Dobro došli,
gost
|
Tema: Ugrusak u vimenu
Ugrusak u vimenu 28 feb 2015 16:02 #5723
|
Koza mi se jutros ojarila , iz jednog vimena neće da ide mlijeko jer ima ugrušak a druga je sasvim normalna , sve je super kod koze osim toga , može pomoć ?
I da masirao sam joj vime sa sircetom i vodom tako sam dobio savjet , moze li jos neki prijedlog , jer sumnjam da ce dvoje mali jarica moci izdrazi iz jednog vimena dok se drugo vime ne oporavi , koza preziva i sve je kod nje super osim toga.... vime ima mlijeko i sve al ne izlazi ni kap mlijeka ? pomoc ?? |
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
|
Ugrusak u vimenu 01 mar 2015 13:33 #5725
|
potrebna je intervencija veterinara, koji ce rijesiti problem zacepljenog sisnog kanala, najvjerovatnije postavljanjem bikanile - cjevcice koja ce omoguciti da mlijeko izlazi dok se ugrusak ne sanira...
preporuka je da mu se sto prije obratite, dok nije doslo do razvoja zapaljenja vimena usljed zadrzavanja mlijeka. |
...sve počinje i sve završava u biblioteci...ne postoji ništa izvan knjiga...
Zahvalnici: Behudin123
|
Ugrusak u vimenu 02 mar 2015 17:21 #5727
|
Hvala vam puno , poslusacu vas savjet pa cemo vidjet sta ce se desiti . Hvala !
|
|
Ugrusak u vimenu 18 mar 2017 19:56 #6395
|
prodao sam jarice on dvije koze ali su sise tvrde jedna ima mlijeka a druga nema ili neda tvrdo je vime a jedna mi sama sebe doji kako da je oducim da se ne sisa pomoć
|
Pozdrav svima koliko vas ima
|
Ugrusak u vimenu 31 jan 2018 17:53 #6611
|
Da li neko zna kako da proverim dal je koza sjarene posto sam uzeo dve koze imaju dosta velik stomak pa me zanima kako bih saznao dal su sigurno sjarene ? Hvalaa na odgovorima
|
|